KST
Otázky a odpovede
19.1.2015 Tlačiť E-mail
OTÁZKA:
Dobrý deň,
moja otázka: člen KST prispieva v nejakom pomere na členské 10€; z toho: poistenie-1€, na rozdelenie-9€ (40% pre materský klub/odbor, 20% pre RR, 40% pre ústredie). Chcel by som vedieť, či vôbec poistenie bude (pretože máte na stránke KST.sk info, že od 31.1.2014 bolo "Skončenie poistnej zmluvy so spoločnosťou Kooperativa". Za čo chcete 1€ na poistenie, ktoré neexistuje???) Po druhé: ak nejaké úrazové poistenie bude (počul som, že vo výške 29€, čomu nerozumiem), aké sú plnenia úrazu-v akom rozsahu?
Ďakujem za promtnú odpoveď.
Feri

ODPOVEĎ:
V minulých rokoch mali členovia KST hromadné úrazové poistenie cez poisťovňu Kooperatíva. V prvom štvrťroku roku 2014 vtedajší štatutárni zástupcovia KST poistku neuhradili a poistná zmluva zanikla. Nové vedenie KST zvolené v júni 2014 si dalo za cieľ získať novú hromadnú poistku a po rokovaniach s viacerými poisťovňami získali najlepšiu ponuku od poisťovne UNION. Za podmienky, že z radov KST získa poisťovňa hromadnou zmluvou minimálne 12 000 nových poistencov, ponúkli výhodný tarif 1 € /osoba/rok za kombinované úrazové poistenie „hory" a „doma", čo znamená že poistka kryje aj prípadný úraz, ktorý by ste utrpeli nie na turistike, ale napr. v byte, v záhrade, na ulici alebo v obchode. Keby ste sa v takom rozsahu chceli v UNIONe poistiť sám, stálo by vás ročné poistné cca 29 €.

S návrhom poistnej zmluvy oboznámila účastníkov zasadnutia Ústrednej rady KST 9.1.2015 v Žarnovici manažérka poisťovne UNION. Po jej prezentácii bola diskusia, z ktorej sa ukázalo ako potrebné a užitočné zapracovať do návrhu poistnej zmluvy ešte niektoré doplnky a spresnenia. Ústredná rada predložený návrh úrazového poistenia s pripomienkami odporučila a valné zhromaždenie ho schválilo. Preto na vašu otázku, či to poistenie vôbec bude, je odpoveď jasná: áno, bude. Manažérka poisťovne pripomienky akceptovala, finálne znenie zmluvy však vždy schvaľuje vedenie poisťovne a tu nastal nečakaný zádrhel – náhlym úmrtím riaditeľa poisťovne UNION (bolo to aj medializované) schvaľovacie procesy v poisťovni na pár dní „zamrzli". Neznamená to ohrozenie vzniku zmluvy, len oddialenie podpisu.

Pre orientačné oboznámenie sa s rozsahom poistného krytia vám zatiaľ vieme poskytnúť pracovnú verziu poistnej zmluvy z decembra (návrh zmluvy prezentovaný na januárovom zasadnutí ÚR), rozsah plnenia tam však ešte nie je definitívny, nie je to konečná zmluva.

S pozdravom,
sekretariát KST
 

Vyhľadávanie

Logo Ministerstva školstva vedy a výskumu

Logo Interreg Poľsko Slovensko

logo Freemap.sk

logo Informačný systém KST

logo portál Cesta SNP

znacenie-300x192
Predplate si časopis Krásy Slovenska

logo Bratislavského samosprávneho kraja

logo Trnavského samosprávneho kraja

logo Trenčianskeho samosprávneho kraja

logo Nitrianskeho samosprávneho kraja

logo Žilinského samosprávneho kraja

logo Banskobystrického samosprávneho kraja

logo Horskej záchrannej služby

Obálka knihy Pohľad do dejín značenia
casopis_krasy

nove_odkazy

KLUB SLOVENSKÝCH TURISTOV
ZÁBORSKÉHO 33,  831 03 BRATISLAVA 3
Tel: + 421 2 44 45 11 21 (organizačná pracovníčka)
Tel: + 421 2 44 45 40 88  (generálny sekretár)
E-mail: ustredie@kst.sk
KONTAKT 
Hodiny pre verejnosť a členskú základňu na ústredí: Po-Pi: 8:00 - 16:00.
Presný čas návštevy je potrebné vopred dohodnúť.