KST
KST a Trenčiansky samosprávny kraj podpísali dohodu o spolupráci Tlačiť E-mail
Trenčiansky samosprávny kraj podpísal Dohodu o spolupráci s KST. V pondelok 21. júla 2014 ju v neformálnej turistickej atmosfére, uprostred prírodných rekvizít a dekorácií ako stan, ešus či bicykle, bezprostredne pred Úradom Trenčianskeho samosprávneho kraja podpísal predseda TSK Jaroslav Baška a predseda KST Peter Dragúň.

J. Baška po podpíse povedal, že prostredníctvom podpísanej dohody chce TSK podporovať zdravý životný štýl a rozvoj cestovného ruchu v kraji. Kraj plánuje KST aj finančne podporovať prostredníctvom finančného príspevku na značenie turistických chodníkov. Po spojení síl bude spoločná práca efektívnejšia a výsledky budú lepšie a hmatateľnejšie. J. Baška verí, že spolupráca bude v budúcnosti rozšírená aj o spoločné možnosti čerpania finančných prostriedkov z eurofondov, čo dopomôže rozvoju cestovného ruchu v kraji.

Dohodu uvítal aj predseda Klubu slovenských turistov Peter Dragúň. „Ľudia, ktorí nechodia do prírody, prichádzajú o veľa," zdôraznil. „ Príroda a ľudia, ktorí do nej chodia, dokážu vytvoriť zázračnú atmosféru, ktorá lieči. Na základe dohody o spolupráci plánujeme zachovať a doplniť existujúcich viac ako 1700 km značenia turistických chodníkov, no máme aj ďalšie plány. Vzniká nový trend - certifikácia turistických chodníkov a doplnenie služieb pre turistov, budovanie rozhľadní a podobne. Máme veľa nápadov, dohodneme sa na spoločných prioritách."

Obsahom Dohody o spolupráci je osem článkov, v ktorých sú definované predmety spolupráce zúčastnených strán, ako napríklad: ochrana historických a kultúrnych pamiatok, podpora a vytváranie podmienok pre turistiku, táborenie a pobyt v prírode, podpora cestovného ruchu či spoznávanie krajiny. Spoločné úsilie zúčastnených strán by malo prispieť k zdravému životnému štýlu, zachovávaniu historických a kultúrnych hodnôt a prírodných krás Trenčianskeho kraja s dôrazom na ochranu prírody a životného prostredia. Strany sa zhodli, že jednou z dôležitých činností je obnova a údržba existujúcich turistických značení, výstavba a značkovanie nových trás.

Dohoda:    TSK_dohoda.pdf

Fotogaléria z aktu podpisovania (autor: TSK):



 

Vyhľadávanie

Logo Ministerstva školstva vedy a výskumu

Logo Interreg Poľsko Slovensko

logo Freemap.sk

logo Informačný systém KST

logo portál Cesta SNP

znacenie-300x192
Predplate si časopis Krásy Slovenska

logo Bratislavského samosprávneho kraja

logo Trnavského samosprávneho kraja

logo Trenčianskeho samosprávneho kraja

logo Nitrianskeho samosprávneho kraja

logo Žilinského samosprávneho kraja

logo Banskobystrického samosprávneho kraja

logo Horskej záchrannej služby

Obálka knihy Pohľad do dejín značenia
casopis_krasy

nove_odkazy

KLUB SLOVENSKÝCH TURISTOV
ZÁBORSKÉHO 33,  831 03 BRATISLAVA 3
Tel: + 421 2 44 45 11 21 (organizačná pracovníčka)
Tel: + 421 2 44 45 40 88  (generálny sekretár)
E-mail: ustredie@kst.sk
KONTAKT 
Hodiny pre verejnosť a členskú základňu na ústredí: Po-Pi: 8:00 - 16:00.
Presný čas návštevy je potrebné vopred dohodnúť.